torstai 22. syyskuuta 2011

Rannekanava-ahtauma

Lääkäri soitti minulle ja ilmoitti, ettei kyseessä ole reuma, joka todettiin verikokeilla. Epäilyksenä on, että minulla olisi rannekanava-ahtauma.

Hoitonetti.fi:n sivuilla asiasta kerrotaan näin:

"Rannekanava-ahtauma on rakenteellisesta syystä johtuva yläraajan pinnetiloihin luettava oireisto, joka on yleinen työikäisten ihmisten sairaus. Rannekanavaoireyhtymässä kämmentä hermottava keskihermo ahtautuu kämmeneen johtavassa rannekanavassa.
Aluksi oireet voivat olla vähäisiä, pientä ärsytystä tai pakotusta ranteen seudulla, mutta rasituksen jatkuessa ranteen käyttäminen aiheuttaa yhä enemmän särkyä ja säteilyoireita kämmeneen. Myös yösärkyä esiintyy, mikä vähenee käsiä ravistelemalla. Rannekanavaoireyhtymään sopivia oireita esiintyy muillakin kuin selkeissä pinnetilanteissa. Oireet voivat sekoittua ranteen rasitusoireisiin. Ranteen rasitusoireiden ja rannekanavan pinneoireet voivat olla usein samantyyppisiä, mikä johtuu anatomisesti ahtaasta kanavasta, jota rasitus ja oudot ranteen rasitusliikkeet herkästi vielä lisäävät. Pitkäaikainen rasitus aiheuttaa usein lievää turvotusta kudoksiin, mikä pahentaa oireita.
Sairauden toteamiseksi suoritetaan yläraajojen hermojohtotutkimus (ENMG), jolla pinnetila voidaan luotettavasti todentaa siihen liittyvien tyypillisten oireiden pohjalta. Lievän rannekanava-ahtauman hoito on konservatiivinen. Usein lepo, turvotusta ja kipua vähentävä lääkitys johtavat oireettomuuteen. Vasta keskivaikeassa tai vaikeassa ahtaumassa hoitona on leikkaus. Sairauden tärkein perussyy on rakenteellinen, mutta joskus raskaissa liukuhihnatyyppisissä vaihetöissä on voitu todentaa ahdas rannekanava-oireyhtymä ammattitautina."

Eli jos yölastoitus ei auta, niin minulle tehdään tuo ENMG-tutkimus ja mietitään sitten :)

Lähde: http://www.hoitonetti.fi/sairaudet/rannekanava-ahtauma/


Eikä siinä vielä kaikki! Tällä viikolla on jyllännyt lauantaista lähtien flunssa ja viikon urheilut ym on totaalisesti taas jäässä! :( En todellakaan tykkää.. Pitäisi ehkä tämänkin osalta alkaa selvittään, että mikä mua vaivaa, kun viime flunssasta ei ole kulunut kuin vähän yli kuukauden... :(



Mutta vähän iloisempiin juttuihin Tankotanssistudio Adasha muuttaa parempiin tiloihin ja aloittaa tolppatunnit! <3 Adashan nimeksi muuttuu Ready Set Pole.

Ensimmäisellä viikolla järjestetään toimintaa ja tutustumistunteja. Nyt on pientä mainostuksen poikasta, mutta koska mahtavasta harrastuksesta on kyse, niin pakkohan se on mainostaa tutustumistunteja ja paikkaa ;)

"Avajaisviikolla ma 26.9.- ti 27.9. ILMAISET tutustumistunnit ja ke 28.9.- pe 30.9. tutustumistunnit puoleen hintaan!
La 1.10. kaikille avoin avajaispäivä klo 11-14 sekä 17-20, molemmilla ajoilla lajiesittelyä, arvontaa, esityksiä ja kahvittelut. Klo 15 workshop: Salsastudion Riikka, koregrafia.
Tutustumistunteja sekä paikkoja workshoppiin pääsee varaamaan ti 20.9. Adashan asiakkailla pysyvät samat tunnukset varausjärjestelmään,joten uusia ei tarvitse luoda.

Avajaispäivän 1.10. Workshop:
Ohjaajana Salsastudion Riikka Partanen. Opetus 120 min, 25e/20e.
Tunti sisältää temppuja, sekä koreografiaa. Alkulämmittelyssä tutustutaan tankoon kävelyiden, askellusten ja venyttelyiden avulla. Kehon lämmettyä opetellaan muutamia perustemppuja. Kun liikkeet ovat hallussa, ne liitetään vauhdikkaaseen sarjaan. Tunti on alkeistunti ja soveltuu mainiosti myös ensikertalaisille. Varaukset tuntivarausjärjestelmästä."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti