keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Tangolla taiteilua

Ostin Citydealin kautta Ready Set Pole -tankotanssistudiolle 5 kerran lahjakortin ja eilen tiistaina 30.pvä pääsin vihdosta viimein tutustumaan paikkaan. Viimeisestä tankoilusta oli kertynyt aikaa jo vuoden ja kolme-neljä kuukautta, eli reippaasti!! Tämä tauko siis johtui pääsääntöisesti siitä, ettei raskaana ollessa suositella lajia. Raskaana ollessa nivelet löystyy, mikä voi aiheuttaa tankoilussa vammoja nivelille ja onhan lajissa aina putoamisen vaara, joka on sikiölle riski.

Noh, tangolla siis tuli käytyä ja paikat todellakin kipeytyi. Jälleen tuli käytettyä kehon pikkuisiakin lihaksia, joiden olemassa oloa ei ilman tankoilua muistaisi! :O Myös mustelmia ja ihovaurioita tuli, joten todistusaineistoa tunnista löytyy!

Osallistuin Alkeis1-tunnille ihan varmuuden vuoksi, kun en tiennyt, miten tankoilu noin pitkän tauon jälkeen onnistuu. Lämmittelyn jälkeen puoliaskelia, geisha- ja tuolipyörähdyksiä ja lopuksi pitoina seisomista ja istumista tangolla. Seisominen ja istuminen tangolla löytyivät lihasmuistista yllättävän helposti ja "kivuttomasti" (noh, tuntuivat ne, mutta ei muistaakseni niin pahasti kuin ihan aloittaessa lajia), mutta pyörähdykset oli todella hukassa. Noh, koskaan en niissä ole ollut mikään hyvä, joten ei kai mitään huippusuoritusta olisikaan voinut olla luvassa :P Alkeis1-tunti oli mulle ihan sopiva näin muistutteluun, ja olisin ollut jatko-tunnilla aivan hukassa! Olen aina rakastanut tehdä temppuja enemmän kuin pyörähdyksiä, enkä tiedä kiinnostaako minua edelleenkään pyörähdysten oppiminen ja siksi haluaisin mennä tolppatunneille, mutta ainakin toistaiseksi ne on aina vähän huonoon aikaan mulle.

Taas tuli hirveä tankoiluinnostus ja harmittaa, ettei mun omalle tangolle ole tilaa meidän pienessä kaksiossa ja mun hieno oma tankoni nojailee varaston seiniin :( Kahden viikon päästä kuitenkin seuraavalle tankotanssitunnille :)

Ihanaa, tankotanssia, ihanaa!! <3

Mutta nyt kauniit sotavammani:



Polvitaive otti pyörähdyksistä itteensä
Ps. voiko ihmisellä olla rumempaa ruumiinosaa kuin polvitaive? :D

maanantai 29. lokakuuta 2012

Viikko 43

CrossOver-tunnilla

Kävin keskiviikkona tutustumassa meidän Kuntomaailman CrossOver-tuntiin. Ohjaajana toimi Petri. CrossOver-tunnista Kuntomaailman kotisivuilla kerrotaan näin:

"CrossOver - kuntoa ennätysajassa!

CrossOver on monipuolinen, urheilullinen tunti, jossa yhdistyvät lihaskunto-, kestävyys- ja liikkuvuusharjoittelu. Tällä tunnilla kunto kasvaa kohisten, ja vahvistut ja kiinteydyt nopeasti. Tunti kehittää myös ketteryyttä, nopeutta, koordinaatiota ja tasapainoa.

CrossOver-tunnilla haasta itse itsesi, joten tunti soveltuu kaikille - myös aloittelijoille. Voit säätää itse tunnin tehoa valitsemalla sinulle sopivan vastuksen sekä intensiteetin. Harjoitteet tehdään siis omaan tahtiin, eikä tunti sisällä askelsarjoja, joten tällä tunnilla ei ole pelkoa "muiden jalkoihin" jäämisestä! Tunti sopii niin miehille kuin naisille!

CrossOver-tunnin harjoitukset ovat vaihtelevia, ja toiminnallisia. Välineinä CrossOver-treenissä käytetään vaihtelevasti painotankoja, kahvakuulia, käsipainoja, jättipalloja, step-lautaa, ym. Tunti sisältää sekä kiertoharjoittelua että ryhmätreeniosion.

Valmistaudu tunnin lopussa tehtävään "energiapurkaukseen", joka ei jätä ketään kylmäksi! ;)..."

Omat kokemukset CrossOver-tunnista erittäin positiiviset! Sopii hyvin vastapainoksi esim. aerobiselle Bodycombat-tunnille :) Lämmittely tehtiin spinning-pyörillä, joten alavartaloon sai hyvän lämmön päälle. 

Ensimmäinen puolikas osio tehtiin kolmella eri pisteellä. Valakyykky+pystysoutu, jättipallon päällä pystypunnerrus vuorokäsin+ vatsat pallo jalkojen alla+ punnerrukset kädet pallon sivuilla, kahvakuulalla heiluri+hauis. Jokaisella pisteellä oltiin 5minuuttia ja toistoja tehtiin 10-15 kpl. 

Toisessa osiossa toistettiin seuraavia liikkeitä 3x5min ajan: askelkyykky levytangolla, hiihtohyppy+voimatanko, penkkipunnerrus jalat maassa/sotilaspenkkinä, kahvakuulalla ojentajaan ja hauikseen suunnattu liike.. Liikkeitä toistettiin 10-15 ja 5min pätkän jälkeen lisättiin suuremmat painot.

Tunti todella sopi miehille ja naisille. Tunnilla todella sai hien pintaan ja lihaksissa tuntui seuraavana päivänä. Enemmänkin olisin saanut irti, mutta en ihan alusta asti uskaltanut irrotella, kun ei tiennyt täysin, mitä on luvassa. Suosittelen tuntia niille, jotka tykkää vähän rääkätä itseään :D Eli juuri sopiva tunti mulle! ;) Tuolla pitää käydä toistekin!

Tutustumassa vauvauintipaikkaan

Torstaina kävin vähän katselemassa jo tulevan vauvauintiryhmän menoa. Hauskalta näytti ja kovasti odotetaan nyt tulevaa torstaita, että päästään itsekin ryhmään! :)


Lauantaina aamusta mentiin jälleen Laajavuoreen Rantasipi-kylpylään. L:n kanssa kerrattiin viime kerralla läpikäytyjä perusuintiotteita ja opittiin pari uuttakin. :) Katottiin jälleen sukellusrefleksi kaatamalla vettä ämpärillä, ja kun L tuntui ihan hyväntuuliselta, niin L teki jopa kaksi kertaa ihan sukelluksenkin, eikä sekään pikkumiestä paljoa hätkäyttänyt! :)

pieni vesipeto <3

Pään käsittelyä

Lauantai-iltana pääsin kaverin hiuskäsittelyyn ja keskiviikkona tämä kaverini Merja tekee mulle kampauksen koulutyökseen, kivaa! :) Hiuksista tuli ihanan tasaväriset ja kiiltävät! Jee!! :)

Pakko mainostaa täälläkin kaverini tulevaa työpaikkaa, jossa vietetään tällä viikolla avajaisia. Suosittelen ainakin Merjan hiuspalveluita ;) Kauneus- & Hiushoitola Maaritin avajaisia pääsee siis juhlimaan torstaina ja perjantaina, suosittelen poikkeen :)



Bodycombatia sunnuntaina

Sunnuntaiaamu aloitettiin jälleen Bodycombatilla, ihana aamunaloitus! Kaiken lisäksi sai ilahtua, että päivä olikin tunnin pidempi <3 Koko lihaskunto-osuus meni ensimmäisen kerran päkijöiltä!! Jippii!

Yhteenvetona, mahtava viikko oli tuo viikko 43 :)

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Uusin lajituttavuus: vauvauinti

Paljon on taas kerinnyt tapahtumaan suklaapostauksen jälkeen.. olen ollut vähän laiska postailemaan, kun tuntuu, että aika menee muutenkin siivillä.. L on kasvanut yhtäkkiä isoksi ja syö jo soseita, juttelee (no ei nyt ihan sanoin :D), naureskelee, kuuntelee musiikkia ja erityisesti ilmoittaa, kun haluaa läheisyyttä. Tämän lisäksi päikkärit on melko vieras käsite meillä, nukkuminen yölläkin toisinaan...

Viime aikoina koirat on vähän kärsinyt tekemisen puutteesta (mitä nyt pieniä parkkistreenejä ja uintia).. pääsääntöisesti lenkkiä vain päivisin. Kaippa sen yleisväsymyksen (muutamana yönä vain parin tunnin unet) täytyy jostain tekemisestä rokottaa...?

Noh, mutta mitäs sitä on sitten touhuttu, jos ei koiria ole treenattu?

L täytti 4kk, joka ainakin meidän perheessä eräänlainen etappi. Aloitimme kiinteiden syönnin! Tämä soseiden syömisen aloittaminen on asia, joka nostaa aiheesta keskustelua ja mielipiteitä, mutta päätin, että teen asiat, kuin itsestä parhaalta tuntuu :) Ja kun herra on oppinut pitämään tavaroita käsissä ei voi olla ostamatta kaupasta kaikkia ihania leluja :P

Pikkumiekkonen vetää maissinaksua
Jo muutamassa viikossa löytyny lemppariruoka :)
Vähän tyyliä syömiseen
Ostettiin tällaistakin, mutta ei oo "uskallettu" vielä kokeilla
Ruokailuvälineet
Asia, joka meillä aiheuttaa päänvaivaa - TUTTI! Yritetty tuputtaa , mutta kun kelpaa vaan omat sormet..






Noh, on tässä vähän muutakin touhuiltu vauvajuttujen välissä:

viikko 41 

Juoksua: Maanantaina kävin meidän Mila-koiran ja naapurin Viiun kanssa juoksemassa purrarilla n. puolen tunnin hölkkälenkin - hyvin kulki juoksu! :)

Salilla: Kävin pitkästä aikaa kuntosalilla treenaamassa jalkoja vapailla painoilla ja prässissä sekä maastavetoo - raskasta hommaa, vaikkei painoja ollut maastavedossakaan kuin tanko 20kg + 15kg! :O

Juoksua: Torstaina kävin jälleen juoksemassa. Tarkoitukseni oli käydä koiran kanssa canicrossaamassa (koira vetää juoksuvyössä) nooh, eipä meidän koira enää vetänyt vaan juoksi nätisti sivulla, joten mentiinkin purrarille juoksemaan ja tein kaikki ylämäet vetoina - älyttömän hyvä treeni!! ;)

viikko 42

Kahvakuulailees: Keskiviikkona pääsin kahvakuulaileen ystäväni, sukulaiseni ja kolleegani Marin opastuksella. Mari vetää mm. kahvakuulaa Kunnokas -toiminimellä. Kunnokas aloittaa kahvakuulailut jälleen, nyt Tikan koululla tiistaisin 6.11. klo 18 alkaen! Voin suositella!! :) Mutta siihen kahvakuulailuun... Voisin postailla lajista enemmän, kun suunnitelmana oli mennä käymään pitkästä aikaa kunnolla treenaamassa tunnilla, nyt tuo treeni oli vähän sellaista vauvojen ja kahvakuulan välillä taiteilua, kun vauvat yritti olla päikkäreillä samaan aikaan. :D Tehtiin erilaisia heilautuksia ja yksisteen heittoja ja pariheittoja sekä vähän lihaskuntoo. Tuo kahvakuula ulkolajina on niin paljon hauskempi, kun voi tehdä juurikin niitä pariheittojakin! :) Vähän vaatii vain juttuun sisälle pääsemistä, niin jo alkaa sujumaan! Kiitos Mari! :) Ehdottomasti käsivarret olivat eniten kipeinä parin päivän ajan!

BCtä: Perjantaina kävin Katjan Bodycombatissa muistelemassa ohjelman. Huhuh, olipa rankkaa pitkästä aikaa!

Vauvauintia: Lauantaina käytiin tutustumassa meille (koko perheelle) täysin uuteen lajiin: vauvauintiin. L pääsi läträämään Laajavuoren kylpylään. Käytiin läpi vähän perusotteita ja sukellusrefleksiä. Lopuksi kävin uimassa pientä matkaakin.. uimassa en ole käynyt miesmuistiin...! Aloitamme vauvauinnin Pikku Joutsenessa 1.11. :) Jipii!!

BCtä: Sunnuntaina vedin itse Bodycombatin muutaman tunnin yöunilla ja kyllä oli raskasta, mutta sitkeesti loppuun saakka, jopa osa punnerruksista päkijöiltä! :)

Mutta nyt pitää lopettaa! Yksi väsynyt herra oottelee! :)

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Raakaa suklaata!

Olin kaverini kanssa Raakatotuus-yrityksen järjestämällä suklaakurssilla, jossa kuunneltiin raakasuklaan historiasta ja sisällöstä pientä luentoa ja lopuksi sitten kokkailtiin itse suklaata.

Ideana oli, että ihmiset eivät enää vieroksuisi niin paljoa raakasuklaata ja osaisivat itse kokkailla tuota raakasuklaata.

Täytyy myöntää, että itsellä oli aika lailla ennakkoluuloja tuota raakasuklaata kohtaan, enkä olisi varmaan hankkinut itselleni tuollaista suklaanvalmistus-pakettia, ellen olisi käynyt tuolla kurssilla.

Noh, miksi raakasuklaa, eikä normaali? Raakasuklaa valmistetaan sen verran matalassa (alle 40-asteessa) lämpötilassa, jolloin hyvät raaka-aineet eivät tuhoudu. Raakasuklaan ainekset ovat kaikki peräisin luonnosta, eikä siinä käytetä sokeria, vaan makeus tulee myös luonnon raaka-aineista, kuten agave-siirappi, hunaja ja stevia. Rasvat, joita raakasuklaassa on, on pääsääntöisesti pehmeitä (eli hyviä) rasvoja. Kaakaossa on useita kymmeniä hyviä ainesosia, joita halutaan vaalia ja raakasuklaan valmistuksessa nämä säilyvät :)

Raakasuklaasta saa valmistettua sen makuista, kuin itse haluaa valkoisesta hyvin tummaan suklaaseen. Suklaata voi maustaa haluamillaan aineilla, kuten kuivatut marjat, minttutipat  ja pähkinät tai syödä sellaisenaan. :)

Noh, tässä minun ensimmäinen kotieräni:
Vihdoinkin sain jotain tehtävää Tupperware-suklaamuoteilleni ;)
Tarvitset kattilan ja teräs- tai keraamisen astian

Kookosöljyä

Kaakaovoita

Kaakaojauhetta

Lucumaa
Ja soijalesitiiniä

Suklaaseen voi lisätä superruokaa Macaa

Makeutta voi lisätä esim. tällaisen luomu vaniljajauheen muodossa

Makeutta agave-siirapista

Raasta kaakaovoi ja lisää joukkoon kookosöljyä

Kun kaakaovoi alkaa sulaan, laitetaan liesi jo pois päältä

Lisätään oman maun mukaan kaakaojauhetta
Lisätään oman maun mukaan lucumaa (tuo kermaisen maun)
Lisätään vähän soijalesitiiniä kokoomaan jauheet ja rasvat

Perään vielä ripaus suolaa (hyyyvin vähän)

Kaada suklaanesteet muotteihin, silikonivuuista ne saa helposti pois

Laitetaan kylmään jääkaappiin tai pakasteeseen (missä se myös säilytetään)

Valmis suklaa ja AVOT!
Lähde: http://raakasuklaa.com/wordpress/
http://www.raakatotuus.fi/

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Valoa niille, jotka pimeydessä vaeltaa

Viime postauksessa jo puhuin siitä, että kurjaa pimeää syksyä helpottaa valo. Kyllä, niinkin yksinkertainen asia :D Nyt pienenä mainoksena ja vinkkinä vinkkaan seuraavanlaisen kiinailaisen sivuston, josta saa oikein hyviä lamppuja halvalla. Toimitusaika on aika vaihteleva, mutta niin vain kotiin saapui kaksi lamppua, toinen melkein viikossa, toinen varmaan yli kolmessa viikossa.

Sivusto on sellainen kuin lightmalls.com

Sieltä meille kotiutui tällainen 3600-Lumen 3T6 LED High Power Bicycle Light For 3*Cree XM-L T6 4-Mode LED bike light Kit




Lampun tiedoissa lupailtiin 3600 lumenia. Noh, ei se kirkkaimmillaankaan sitä ole, mutta kyllä on hintansa väärti! Miekkonen vielä tilasi tukevan lumilight-päätelineen osoitteesta taskulamput.fi. Teline on todella tukeva päässä ja pieni akku kulkeutuu oikein näppärästi mukana vaikkapa taskussa. löytyy täältä.

Tällä lampulla oikeasti näkee lähteä juoksemaankin maastoon tai maastopyöräilemään, mutta sitten tarvisi kypärätelineen... ja tukevan päätelineen vuoksi lamppu matkaa todella vaivattomasti mukana! :)

Toinen lamppu ei näyttänyt ole olevan enää myynnissä. Tai sitten puusilmä ei vain nähnyt... Valoa siitä ei lähde ollenkaan niin paljoa kuin tuosta akullisesta, mutta kyllä tuollakin näkee metsässä. Tämä lamppu toimii AA-paristoilla.


Kyllä nyt kelpaa, kun näkee ja pääsee lenkkeilemään metsään pimeydestä huolimatta.. Kuitenkin kolmen koiran ja Manducassa kököttävän vauvan kanssa haluaa mahdollisimman vähän käsiin mitään, joten tällaisilla vehkeillä se onnistuu! :)

maanantai 1. lokakuuta 2012

Ikävä lokakuu?

Niin saapui lokakuu ja väsymys! Sinänsä ihan kiva, kun joulu ja talvi lähestyy, mutta tämä kurakeli ja hirveä pimeys pistää aina mielen synkäksi.. Lokakuun ensimmäinen päivä ja olin valmis jo seiskan aikaan menemään nukkumaan, koska elimistö sanoi, että on pimeä -> eli yö.. Myös koiraharrastaminen vaikeutuu, kun hyvin valaistuja kenttiä on vaikea löytää! Plääh, tylsin aika vuodesta!!!

Eiköhän pikku-herran voimin jakseta tämä syksy paremmin kuin edelliset. Erityisesti viime syksy meni täysin sumussa, kun nukuin vapaapäivät ja aina töiden jälkeen.. Tuohon kylläkin syyksi selvisi raskaus ja jossain vaiheessa myös alhainen hemoglobiini, joten ihan positiivinen syy superväsymykseen :)

Eli onneksi kotonani asuu tänä syksynä oikea valopilkku! Pikku-Ällän touhuja seuratessa ei voi kuin nauraa! Viikonloppuna herra oppi kyynelehtimään ja nauramaan. Vielä en ole itse saanut naurua aikaiseksi, mutta meidän koirat ovat sen verran huvittavia, että niille on jo muutamat naurut naurettu :)

Jos tästä lokakuusta listataan plussat ja miinukset, taitaisi tänä vuonna plussat viedä voiton. Kurakeleihin ei voi vaikuttaa, mutta itselle voi pukea goretexiä ja vedenpitävää päälle (mistä tulikin mieleen, että pitäisi ostaa jotkut kivat kumisaappaat). Pimeyteen auttaa valo, josta lisää jo seuraavassa postauksessani. Väsymykseen auttaa nukkuminen, uusien harrastusten kokeileminen / aloittaminen (kuten itsellä vauvajooga), vitamiinit, terveellinen ruokavalio ja se, että hyväksyy, että välillä saa olla väsyneempi. Erityisesti tuo viimeisin on itselle välillä kovinkin vaikeaa. Suorittajana on tuntenut itsensä joskus jopa luovuttajaksi, kun on jäänyt sohvalle makaamaan. Onneksi tämä piirre on vähän helpottanut Ällän tulon myötä! :) Eli olen oppinut ottamaan rennosti, kun tuntuu siltä :)

Tämä kappale sopii lokakuun aloitukseen kuin nenä päähän! itse olen kyseistä biisiä käyttänyt jonain vuonna syksyn spinningtunnilla. Kiva ysäribiisi treeneihin! Viikon treenimusaehdotukseksi Hausmylly - ikävä lokakuu:



Itselleni mukavaksi piristysruiskeeksi tuli myös ryhmäliikuntatuntien ohjaamaan palaaminen. Ihan mukava herätys sunnuntaina lähteä klo 11.30 ryskimään ja vetää itsensä aivan hapoille. Ehkä sunnuntain ohjaus ei mennyt ihan niin kuin piti, mutta kivaa oli ja RASKASTA!!! Maanantaina ei meinannut päästä ylös sängystä, kun vähän tuntui reisissä ja pyllyssä :D Onneksi maanantaiaamu starttasikin vauvajoogalla ja sai vähän avattua kroppaa ja mieltä. Ihan huippu viikonaloitustapa!!! Ihanaa, kun sai jälleen nauraa tunnilla ja nähdä muita äitejä ja vauvoja. Tuo on siitäkin kiva liikuntamuoto, että siellä tulee juteltua muille tuntilaisille :) Ensi viikolla taas, mutta sitten onkin kolmen viikon vauvajoogista.

Päivän joogavaatetus: housut Me&I Magic Knickers, paita H&M mama 

Ällällä Lipfish -merkkinen leijonapuku